top of page

Samen voor een warme club

Onze club moet een plaats zijn waar iedereen veilig kan sporten,  waar vriendschapsbanden worden gesmeed en waar vooral samen plezier wordt gemaakt.  Daar willen wij als club, met alle schermers, trainers en ouders, samen voor zorgen. We willen dat zowel volwassenen als jongeren respect opbrengen voor elkaar en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er in onze club geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Merk je dat iemand over de grens gaat of voel je dat iemand zich niet correct gedraagt? Ook als het niet bij jezelf gebeurt, aarzel niet om dit te melden bij de Club API.        

Aanspreekpunt Integriteit - Club API

Hallo, ik ben Lara Mintiens  en als je al eens bij onze club bent langs geweest, zal je mij zeker wel kennen.

 

Ik werk als farmaceutisch technisch assistent bij De Zorgapotheek in Aarschot, ik hou van zingen en de natuur ontdekken. Toen in 2007 de schermclub werd opgericht, was ik er als een van de allereerste schermers bij.

Behalve trainer neem ik sinds een paar jaar ook de rol van 'Club-API' op mij. Een aanspreekpunt integriteit (API) is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

Als club verwachten we dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijze ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. We rekenen er op dat jullie net als ons meewerken aan een toffe sportclub!

Heb je toch een vraag, een vermoeden of een klacht over seksueel of ander grensoverschrijdend gedrag, mag je mij altijd mailen, een berichtje sturen of bellen. Ik ben ook zeer regelmatig aanwezig op de club en mag mij ook altijd persoonlijk aanspreken.

 

Groetjes,

Lara

TEL

0498 67 24 36

Email 

DSC08358_edited.jpg
bottom of page